Drage dame, sotrpinke, mamice…

Biti ženska je vsekakor lepo. Imeti možnost nadaljevati človeštvo je zame neverjetna izkušnja. Ko v sebi izkusiš življenje malega bitja, ki je nastal iz tebe, je zame, po dveh otrocih, še vedno nekaj neverjetnega. Še danes se mi velikokrat sanja kako sem noseča, kako čutim otroka v trebuhu in kako rojevam. Ja, tista, ki je to izkusila, ve o čem govorim.

Vendar, da to lahko dosežemo, nam je bila dana ena reč, ki pa ni tako zelo prijetna. Reče se ji menstruacija. No, to je pa druga zgodba. Zame ta ni preveč navdušujoča. Večina deklet in žensk se od prvih dni menstruacije sooča z raznoraznimi težavami. Od bolečin, nihanja hormonov, otekanja… Kar se tiče same umazanije povezane s tem, pa je še tretja zgodba. Nadležni madeži na perilu, posteljnini, bog ne daj na kakšnem stolu… Oh, tudi meni se je že zgodilo! Pa ne tako dolgo nazaj. Celo na enem obisku v pisarni inšpektorata. Zelo zoprna reč. In potem vedno pride ampak!

Ampak, danes imamo na voljo menstrualno skodelico! Zame en največjih odkritij za ženske v zadnjem času. Če si jo že preizkusila, potem veš o čem govorim. Če ne, si verjetno ena tistih, ki si za to že slišala, pa imaš dvome. Ali pa si celo ena tistih, ki za to še sploh ni slišala. Je možno. In,  kot sem rekla, ker je to zame en največjih dosežkov modernega napredka, bi vam rada povedala, kako je meni spremenila življenje.

Mislim da je bilo leta 2010, ko sem na sejmu v Nemčiji zagledala to čudo za ženske. In takoj me je navdušila. Mala silikonska skodelica. Priznam, da ne vem zakaj je tako dolgo trajalo, da jim je to uspelo spraviti na trg. Prepričana sem, da nisem edina, ki je o podobnem pripomočku razmišljala že veliko let nazaj. Sedaj so na voljo sicer že nove, še bolj dodelane in še bolj udobne. Najnovejša na trgu se imenuje Lalicup.


Rezultat iskanja slik za lalicup


In potem je prišla skodelica tudi k nam. In sem si jo kupila. Revolucija!!! Drage moje, revolucija. Traja sicer nekaj dni da se je navadiš, ampak tisti dnevi postanejo precejšen luksuz.  Ne samo za udobje, ampak tudi za denarnico.

Tole so prednosti, s katerimi vam želim olajšati tiste dvome, ki jih še vedno imate:

Olajšanje pri nakupu vložkov. Poraba vložkov se zmanjša za vsaj 3x! Jaz nosim prva dva dneva menstruacije le navaden dnevni vložek, nato pa le ščitnik perila. Manj nakupovanja, manj stroška.

  • Higiena. Nič več neprijetnega vonja, manj umazanije, tudi na perilu.
  • Udobje v postelji med spanjem. Ponoči nimaš občutka, kot da spiš s plenico. Zjutraj se zbudiš brez strahu nad pogledom na rjuho. Še posebej če spiš kje v tuji postelji.
  • Udobje v postelji, tudi v tistih dneh, se lahko udobno stiskata in uživata. :)
  • Zdravje. Zaradi same higiene se ne razvijajo bakterije in glivice, kar je super za ženske, ki so podvržene k tem okužbam.


In, potrebujete še kaj, da vas prepriča? No, če še nisi prepričana, se oglasi pri meni v trgovini, kjer imamo vzorčno skodelico, ki jo lahko primeš v roke in se vsaj na otip prepričaš kako zgleda to silikonsko čudo. :)


Vaša Nina