Šest zdravilnih rastlin za šest negovalnih učinkov, za vsako domačo lekarno DERMO BALZAM.
Smrekova smola, ognjič, kamilica, rman, perujski balzam in konopljino olje skupaj delujejo izredno blagodejno in lajšajo številne probleme s kožo.
OGNJIČ
Sestavine ognjiča delujejo proti številnim mikrobom, preprečujejo vnetja, saponini pa preprečujejo naselitev glivic. Pomemben je vpliv ognjiča na celjenje ran in površinskih opeklin, izboljša tonus kože in prekrvavitev, stimulira pa tudi imunski sistem.
Vsebuje triterpenske saponine in alkohole, zlasti glikozide, oleanolne kisline, faradiol, nadalje flavonolne glikozide, beta-karoten, ksantofil, eterično olje in polisaharide. SMREKOVA SMOLA
Smola pospešuje prekrvavitev kože in izboljšuje regeneracijo, v obliki mazil se uporablja za vtiranje v kožo pri nevralgijah, revmatizmu, artritisu, protinu, kožnih obolenjih, aknah,..
V ljudskem zdravstvu se uspešno uporablja za celjenje ran, odrgnin in ragad.
Ker deluje tudi antiseptično, se uporablja za inhalacije pri prehladih in bronhitisu.
Glavne sestavine so alfa-pinen, beta-pinen, limonen,  smolne kisline, karen in drugo.KAMILICA
Sestavine delujejo protivnetno, spazmolitično (proti krčem), protiulkusno in antimikrobno, pospešujejo obnavljanje in presnovo kože ter celjenje ran, zavirajo učinke bakterijskih toksinov.
Vsebuje eterično olje s kamazulenom, bisabolol, flavonoide, kumarine in polisaharide.RMAN
Zelo učinkovit pri celjenju ran, deluje protivnetno, adstringentno in antimikrobno, v obliki čajev pa uspešno zdravi številne prebavne težave v zvezi z želodcem in žolčem.
Vsebuje eterično olje, ahilin, matricin, flavonoide, čreslovine, kavno in salicilni kislino, sterole in glikoproteine.PERUJSKI BALZAM
To dišečo drevesno smolo so v Evropo prinesli Španci iz Srednje Amerike, uporablja pa se že stoletja notranje kot ekspektorans (povečuje izločanje bronhialne sluzi, s tem redči gost in lepljiv izloček v pljučih in lajša izkašljevanje) in diuretik (pripomorejo pri izločanju urina), zunanje pa kot antiparasitik, antiseptik, proti srbečici, proti vnetjem, za celjenje ran in razjed, proti omrzlinam, pospešuje rast las itd.
Vsebuje cinamein, nerolidol, vanilin, cimetno kislino, kumarin in druge učinkovine.KONOPLJINO OLJE
Sestavine olja delujejo na koži mehčalno in zaščitno, rahlo protivnetno in regenerativno.
Vsebuje nenasičene maščobne kisline, zlasti linolno in alfa linolensko ter tudi stearidonsko, oleinsko in palmitinsko kislino, fitosterole in vitamin E.