Že nekaj časa nazaj sem si ogledala zanimiv reklamni filmček podjetja, ki proizvaja okna. Morda ste ga opazili tudi sami. Ta filmček, mi je dal kar precej misliti. Se dejansko zavedamo, da večina nas, preživi večji del svojega življenja v zaprtih prostorih. Ne samo dom, tudi šole in službe so zaprti prostori. Pa ste se kdaj vprašali kakšno kakovost bivanja vam le ta ponuja? Kakšni so materiali iz katerih so zgradbe narejene, kakšno je vaše pohištvo, koliko vlage vsebuje prostor, kakšna je osvetlitev, sevanja...?

Naš dom je prostor, kjer se moramo počutiti varno, udobno in prijetno. Zimski čas je vsekakor bolj zahteven za kakovostno vzdrževanje zdravega doma. Zaradi vremenskih razmer se večino časa zadržujemo v domovih, kar pomeni, da s tem s svojim delovanje še poslabšamo pogoje v domu, hkrati pa zaradi temepraur manj zračimo.

Posledice, ki jih večina izmed nas pozna, so slabša kakovost zraka, manj kisika in večja nasičenost s škodljivimi primesmi (prah, pršice, virusi in bakterije, alergeni...). Kakovost zraka v našem domu naj nam bo vsekakor prioriteta, ko razmišljamo o svojem zdravju. Zato se priporoča zračenje prostorov večkrat na dan po malem. Tako se dvigne raven energije, veča nasičenost s kisikom, manj alergenov v vdihanem zraku, boljši spanec...

Kaj pa, ko takšni ukrepi kljub vsemu ne zadostujejo? Današnje novogradnje redko ponujajo kakovostno gradnjo. Stavbe niso dovolj izsušene, okna ne predstavljajo prednosti za ljudi, le za denarnico. Posledica vsega tega je nabiranje plesni v domovih. Ste se s plesnijo že kdaj soočali? Nadloga, velika nadloga za odstranjevanje in še večja za vaše zdravje. Plesen je škodljiva predvsem zaradi njenih presnovnih procesov, saj le ti puščajo za seboj strupene ostanke, mi pa jih vdihavamo v svoja pljuča. 

Tem presnovnim ostankov pravimo spore. Le te so motilci za imunski sistem. Najbolj so ogroženi otroci, starejši, ljudje z oslabljenim imunaskim sistemom, alergikom. Plesen iz telesa težko odstranimo, zato je najbolj smiselna preventiva, da do vdihavanja plesni sploh ne pride.

Če ste se s plesnijo že soočali, veste da je že na videz neprivlačna, njen vonj pa zadušjiv in neprijeten. Kako ste se lotili odstranjevanja? Na trgu obstaja kar nekaj produktov, ki učinkovito odstranijo plesen. V le nekaj minutah. Pa ste opazili da sesatava teh izdelkov ni ravno koristna za vaše zdravje in je uporaba izdelka lahko tudi nevarna? Kaj pa vonj? Pekoč, dražeč, neprijeten. Ne, hvala! JAZ SEM NAŠLA VELIKO BOLJŠO REŠITEV! In nad njo sem navdušena, ker sem jo pravzaprav našla sama. In ker sem bila nad izdelkom tako navdušena, sem se ga odločila ponuditi tudi vsem vam.

Tako je nastal Frej-sprej. Najbolj naraven sprej, ki temelji na čistih efektivnih mikroorganizmih EM1. Da vam bo morda lažje razumljivo, v to skupino mikroorganizmov spadajo tudi probiotiki. Mikroorganizmi so za človeka lahko škodljivi ali koristni. Probiotiki spadajo med zelo koristne mikroorganizme za nas. Koristni mikroorganizmi, ki so v Frej-spreju, delujejo pravzaprav enako kot delujejo probiotiki v našem telesu. Prevladajo nad škodljivimi. Tukaj smo dosegli eno zelo veliko prednost. Med te škodljive spadajo: plesen, pršice, virusi, bakterije, neprijetne vonjave. In Frej-sprej deluje prav na vse. 

In kje vse ga jaz uporabljam? Za preprečevanje plesni na vseh stenah, kjer se kaže vlaga, pri meni predvsem v kletnih prostorih, na in v košu z bio odpadki, v omarah s čevlji, na športnih oblačilih (najboljša stvar za športne materiale, našpricam prepotene športne majice in samo pustim na zraku čez noč), v kopalnici, na predelih ob robu banje in tuš kabine, občasno tudi v omarah, za čiščenje kuhinjskega pulta... Uporabi ni videti konca. Znanke so mi pohvalile delovanje na domačih živalih, za razkuževanje otrok in pri hujših oblikah plesni. 

Jaz sem za Frej-sprej, ker je predvsem učinkovit, povsem naraven in neškodljiv (moj oče ga pije namesto probiotika, že več kot pol leta!), vsestranski in tako zelo enostaven. Le navaditi se boste morali, da jih pustite delovati dlje časa, da mikroorganizmi opravijo svoje delo. Ne pozabite, uporabite ga lahko tudi za preventivo, predvsem pred virusi in bakterijami, pršicami (alergiki!) in plesnijo.


Frej-sprej, 500ml rešitve za vaš dom in vaše zdravje.