Šifra izdelka: 1274
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 13.10 €
Brez DDV: 11.96 €

New iron® je dodatek k prehrani za normalno tvorbo rdečih krvničk in hemoglobina.

Kompleks železovega aminokislinskega kelata z dodanimi vitamini, predstavlja izbrano kombinacijo za nosečnice, športnike in vse, ki jim primanjkuje železa zaradi različnih vzrokov (hitra rast, mladostništvo, menstruacija, vegetarijanska in veganska prehrana).

Ovojnina kapsul New iron® ni živalskega izvora (hidroksipropil metil celuloza), zato je primeren tudi za vegetarijance in vegane.

Zelo primeren je tudi za nosečnice, saj vsebuje potreben dnevni odmerek folata oz. folne kisline.

Znaki pomanjkanja železa:

  •     kronična utrujenost in šibkost
  •     glavobol, omotičnost
  •     razdražljivost, nemir
  •     slaba koncentracija in motnje zbranosti
  •     počasen kognitiven in socialen razvoj v otroštvu
  •     težave pri ohranjanju telesne temperature (slaba odpornost na nizke temperature)
  •     slabše delovanje imunskega sistema in posledično večja dovzetnost za infekcije
  •     vnetje jezika, razpoke v kotičkih ust
  •     daljše pomanjkanje železa povzroči slabokrvnost - anemijo (simptomi: bledica, utrujenost, slabost)

Prednost izdelka New iron® v primerjavi z ostalimi oblikami železa: Za razliko od anorganskih soli ima železov glicin kelat drugačen aktivni transport (podoben beljakovinam), kjer so atomi železa vezani na aminokislino glicin. Takšna oblika železa tudi ne disociira in ni reaktivna z ostalimi vitamini in minerali. Prav tako se v telo absorbira le toliko železa kolikor ga potrebuje, kar onemogoča, da bi se nalagal v jetrih.

New iron® zato nima stranskih učinkov - ob njegovem uživanju ni slabosti, prebavnih težav, vzdraženega želodca ali črnega blata.

Odlikuje ga tudi edinstvena sestava: železov glicin kelat (od tega 18 mg železa) + vitamin C (180 mg) + folat (400 µg) + vitamin B12 (9 µg).

Sestava:
Dodatek k prehrani New iron® ima edinstveno sestavo:  

Sestavine     1 kapsula     Priporočen dnevni vnos
RDA (%)
vitamin C     180 mg     225
železo (železov glicin kelat)
(20 % železa)     18 mg (90 mg)     125
folat     400 µg     200
vitamin B12     9 µg     100

Ostale sestavine: mikrokristalna celuloza ( polnilo), magnezijev stearat, magnezijev silikat ( sredstvo proti strjevanju)

Ovojnina kapsule je iz hidroksipropil metilceluloze (HPMC).

Čistost: Izdelek ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil in arom.

Kakovost: Izdelano in testirano v EU ob farmacevtskem nadzoru glede čistosti in sestave.
Pakiranje: Neto teža 30 kapsul: 13,06 g

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: Zaužijte po 1 kapsulo na dan z vodo ali s sokom. Otroci lahko jemljejo izdelek od 14. leta dalje.

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Način shranjevanja: Izdelek shranjujte v suhem in hladnem prostoru pri temperaturi, ki ne presega sobne. Hranite zunaj dosega otrok.

Delovanje: Raziskave kažejo, da se železo iz anorganskih soli absorbira le v 2–14 %. Zaradi ionske vezave železa v teh spojinah lahko ob sočasnem uživanju nastane motena absorpcija drugih mineralov (kalcij) ali vitaminov (vitamin C in vitamin E). V nasprotju z ostalimi oblikami železa železov aminokislinski kelat v izdelku New Iron® zagotavlja nemoteno absorpcijo drugih mineralov.

Kelat aminokisline glicin ima (v primerjavi z železovim sulfatom) od 70- do 75-odstotno boljšo absorpcijo železa in 4-krat večjo biorazpoložljivost, kar zagotavlja večjo koncentracijo železa v telesu.

Prav tako kelat aminokisline glicin v priporočenem odmerjanju nima neželenih učinkov, kot so prebavne motnje, zaprtje in slabost.

Vloga posameznih učinkovin v New iron®:

Železo je esencialen mineral, prisoten v vseh telesnih celicah, in vpliva na normalno tvorbo rdečih krvničk in hemoglobina. Prispeva k normalnemu transportu kisika v telesu in k zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti. Največ železa, skoraj dve tretini, ga najdemo v hemoglobinu, ki telo oskrbuje s kisikom. Preostalega najdemo v mioglobinu (protein, ki oskrbuje mišično tkivo s kisikom), feritinu (protein, ki skrbi za pravilno porabo železa v telesu) ter v številnih pomembnih encimih, ki med drugim sodelujejo tudi pri tvorbi kolagena.

Vitamin C dodatno poveča absorpcijo železa in omogoča normalno delovanje imunskega sistema med in po ekstremnih telesnih naporih ter prispeva energijo za normalni metabolizem. Prispeva k zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 prispeva k normalni tvorbi rdečih krvničk, delitvi celic, k energiji za presnovo in k normalni funkciji imunskega sistema.

Folat vpliva na normalno tvorbo krvi, na normalni metabolizem homocisteina in na normalno rast materničnega tkiva med nosečnostjo. Prispeva k zmanjšani utrujenosti in izčrpanosti.

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepišite varnostno kodo: