Naravna kozmetika, naravna prehrana, zeliščna zdravila, naravni preparati, naravni dodatki k prehrani | Apoteka Natura d.o.o.


  • Apr 22, 2016

  • Ogledi: 720

  • Komentarji: 0

Primer prakse kako lahko človek izgubi zaupanje v določene produkte in si nato, s pomočjo osebne izkušnje, to zaupanje spremeni v čisto navdušenje.

V dandanašnjem tempu življenja se večkrat ujamem na vprašanju kaj predstavlja boljšo odločitev zame osebno, za moje zdravje, mojo prihodnost…  

Kje je zdrava meja med tem, da si stvari poenostavimo in med tem, da si za stvari vzamemo čas sploh, če vemo, da so za nas boljša izbira? S takšnimi in drugačnimi dilemami se večkrat srečujem pri izbiri prehrane, saj nam tempo časa in opravkov mnogokrat onemogoči dostopnost zdravega, domačega, polnovrednega obroka. V poplavi vseh propagand in kontinuirano spreminjajočih se priporočil teh-in-onih strokovnjakov, s strani katerih smo na vsakem koraku prenasičeni, je prava izbira včasih res lahko dvomljiva.

Ena takšnih dilem je bila zame tudi izbira deodoranta.

Od nekdaj sem navajena na klasične roll-on deodorante in tiste v sticku. Ko se je pričela dvigovati zavest o škodljivosti  aluminijevega klorhidrata in parabenov, sem tudi sama iskala alternative, s katerimi bi se ognila izpostavljenosti škodljivih vplivov. Preizkusila sem več različnih naravnih deodorantov od tistih domačih, do trgovskih različic. Vse neuspešno, saj mi niti eden od preizkušenih ni dejansko garantiral 100% odsotnosti vonja potu. Nazadnje sem z veliko mero razočaranja in zavestjo o tem, da se počasi zastrupljam, spet pristala na konvencionalnih deodorantih in v prepričanju, da je to zame edina »varna« izbira pred meni neprijetnim vonjem lastnega potu.

Ko smo v Apoteki natura dobili novo ekološko in 100% naravno kozmetiko Amon&Anis, sem bila navdušena. Mislim, da sem se že prvi dan založila s hidrolatom damaščanske vrtnice (Tonikom za obraz, ki je mimogrede enkraten in visoko hidratanten) in čistilnim oljem za obraz. Nad obema sem navdušena, da ne govorim o tem kako sem kar nekaj minut stala pred poličko, na kateri sta dobila svoje trajno mesto, in uživala v pogledu nad pravljičnim dizajnom same embalaže. Na deodorant nisem niti pomislila, kot na eno od opcij, ker sem si zaradi preteklih izkušenj oblikovala svoje močno mnenje. Ne tistega dne, ne prihodnje dni.

Pred približno dvema tednoma smo imeli v naši trgovinici promocijo kozmetike Amon&Anis. Promocijo je izvajal »oče« Amon&Anis, Matic, ki je odgovoren za vsak kos kolekcije te ekološke, naravne kozmetike. Malce sva debatirala, med drugim tudi o deodorantih in ujel me je na nezaupanju do le teh. Prihodnji dan se je oglasil in mi pod nos suvereno pomolil testno embalažico z besedami: »Prosim, preizkusi ga.« In tako je tudi bilo.

Še isti dan sem šla v svoj fitnes, opremljena z novim deodorantom pod pazduho. Že na recepciji sem malo za šalo, malo zares opozorila, da se v naprej opravičujem, če bom danes slučajno kaj zaudarjala, da testiram nov deodorant. In res sem ga stestirala, kolikor mi je le duša dala. :) Namreč naprezala sem se dobri dve uri in pol. Na tekaški stezi sem pretekla 5 km, nato dvigovala uteži, veslala, delala vaje z lastno težo in zaključila s 15 minutno kardio vadbo na eliptičnem trenažerju. In glej ga zlomka – brez pikice vonja potu, vsaj ne od mojega telesa. :) Od silnega navdušenja sem bila tako presenečena, da sem dobila dodatno potrebo po tem, da se res temeljito prevoham in res – niti sledu o tem, da sem pravkar aktivno telovadila par ur.

Osebno sem več kot navdušena! Saj sem po več neuspešnih, končno našla uspešno in zdravo rešitev za mojo težavo. Sama priporočam naravni in ekološki deodorant Amon&Anis vsem, ki se soočajo s težavami pri izbiri pravega in zdravega deodoranta zase, predvsem tistim, ki so skeptični glede samega delovanja le-teh. Saj je poleg tega, da resnično in popolnoma zaščiti pred neprijetnimi vonjavami tudi zelo negovalen in nežen, do že tako občutljive kože vaših podpazduh.

Za konec bi povzela, da je osebna izkušnja res najboljša izkušnja. Jaz sem jo resnično potrebovala, da sem ponovno vzpostavila zavedanje in zaupanje, da je tudi ekološki in naravni deodorant dejansko popolna zaščita pred neprijetnimi vonjavami telesnega znoja.

Lep vikend vam želim,

Monika

 

Naj dodam še jaz svojo izkušnjo z istim deodorantom...

Moja starejša hči je v letih, ko hormoni divjajo vsak dan bolj. Prav za najstnike so te situacije, ko se še iščejo v družbi in nekako dokazujejo, lahko zelo neprijetne, če se njihov vonj potu širi po celem razredu ali telovadnici. Ker seveda za svoje otroke hočemo le najboljše, sva se s hčero ves čas "borili", ker ji noben od naravnih deodorantov ni zadostoval in si je tako mimo mene, kupovala svoje "klasične", zame škodljive deodorante. Pa sem vseeno vztrajala, da poizkusi še tega... novega, Amon&Anis. Seveda sem ga probala tudi na sebi, vendar meni skoraj vsi delujejo. To je dokaz, da smo si vsi različni.

Hčera nekaj časa ni kaj dosti komentirala. Nekega dne pa mi je rekla: "Mami, a veš da sedaj lahko majčko oblečem celo 2x!". Sprva nisem razumela zakaj. No, razložila mi je, da ta, novi deodorant, pa deluje! :) Pa sva tako sedaj obe srečni!

Lep začetek tedna pa še z moje strani!

Nina

Pusti komentar

Prepiši varnostno kodo v spodnji okvirček