Naravna kozmetika, naravna prehrana, zeliščna zdravila, naravni preparati, naravni dodatki k prehrani | Apoteka Natura d.o.o.


 • Feb 17, 2016

 • Ogledi: 592

 • Komentarji: 0

Z malo truda in skrbi zase lahko tudi to premagate in obogatite kakovost vašega vsakdana.

Prihaja pomlad in z njo zvončki in trobentice… katere že srečujem na travnatih zaplatah, kjer le ni snega. Pomlad, ki nam bo prinesla novih energij, elana, idej. Verjetno smo se že vsi začeli, tako ali drugače, pripravljati na obdobje, ko bomo na široko odpirali vsa okna in se naslajali ob opojnih vonjavah rastočega cvetja ter preganjali vse žuželke, ki nas bodo po nesreči obiskale v našem domovanju. Pa čeprav današnje vreme preganja misel na pomlad, se v sebi že veselimo novega letnega časa, ki prinaša nove aktivnosti.

Ko dobro pomislim, smo dejansko kar nekako sprogramirani, da sledimo naravi. Tudi vsi običaji, ki nas spremljajo že stoletja so prilagojeni gibanju narave. Pust je tisti, ki prežene zimo in z njo vso težo starega leta. Vse nam kaže na to, da je čas, da se prebudimo tudi mi.

Sama sem se, iskreno, spravila v pogon pred 15 dnevi, ko sem začela z obširnejšim razstrupljanjem telesa. Začela sem tako, da sem prej pospravila (ali pa pojedla) vse, kar bi me lahko motilo na moji poti razstrupljanja. Prezračila sem stanovanje in ga temeljito počistila v upanju, da vsaj malo velja načelo: red v stanovanju – red v glavi! Naj še dodam, da pa sem potrebovala skoraj slab mesec, da sem si trdno začrtala kaj bo moje razstrupljanje obsegalo in kaj želim z njem doseči. Izbrala sem si glino, ki jo že dobro poznam in jo že več let uporabljam v ta namen. Glino pijem vsako jutro, na tešče. Hkrati z glino sem začela uživati tudi tinkturo regrata, trikrat na dan. Vseskozi skrbim, da zaužijem najmanj 2 litra tekočine, največ nesladkanega čaja in limonade. Pred kosilom in večerjo zaužijem še 3 stisnjenke alge clorella in stremim k temu, da jem čim bolj pestro in raznoliko hrano, ki je lažje prebavljiva. Jem še vedno vsaj petkrat dnevno, le obroki so malo manjši. Gibanje je edino področje, pri katerem nisem dosegla, kar sem si zadala. Vendar se bom trudila, da tudi to izboljšam.

Dejansko se stanje organov odraža na naši koži, počutju, energiji, psihični naravnanosti in še marsikje. Vsi imamo to zavedanje nekje v naših glavah, a vedno iščemo bližnjice in hitre rešitve, da bi zaobšli dolgotrajnejši proces, ki od nas zahteva skrb do sebe.

Danes je moj 15. dan razstrupljanja in na moje veliko veselje povem vsem damam, ki že leta trpijo za videzom pomarančne kože, da se je v le 14 dnevih moj celulit zmanjšal kar za polovico. Lažja sem tudi za 2 kg. Počutje je super, energije veliko več. Tudi spim bolje in globlje in zjutraj vstajam spočita, kar prej nisem. Psihično stanje in počutje sta stabilnejša. Bolj sem odporna proti stresu in manj časa posvetim razglabljanju težav. Morda še sama ne bi verjela, če ne bi poskusila na lastni koži. Zanimivo je tudi, da se podobnega procesa lotim vsako leto in vsako leto se bolj in bolj navdušujem nad rezultati.

Ne bom trdila, da je vse super lahko in ne zahteva nobenega vložka, ker smo si ljudje različni. Zame osebno je sam proces zelo dobrodošel, saj me vseskozi drži v fokusu. Opažam, da sem bolje organizirana in da sem si stvari začela načrtovati v naprej. Rituali, katere sem si postavila v vsakdan me sproščajo in v vsakem trenutku se trudim prepoznati dodano vrednost. Sama sem se tako miselno naravnala, saj verjamem, da je to ena od redkih stvari na katere še imamo vpliv – sami nase!

Danes bom z vami delila recept za OVSENO POGAČO. Le to si lahko naredite tudi dan prej, zdrži vam vsaj dan ali dva, je lahko prebavljiva, brez neprijetnih vonjav in ponuja obilo variacij ne glede na okus:

POTREBUJETE:                                                                                                        

 • 1 jabolko
 • pol žličke maščobe (kokosova, palmina, ghee)                       
 • cimet ali kardamom – po izbiri                                                                                        
 • mleko ali drug mlečni napitek
 • sladilo po želji (trsni sladkor, javorjev sirup, melasa, yakon…)
 • ovseni kosmiči (lahko tudi pirini)
 • posip po želji (mandlji, lešniki, kokosova moka)

POSTOPEK:                                                                      

 • predhodno segrejte pečico na 180 – 190 °C
 • na ponvi segrejte maščobo, jabolko sesekljajte na koščke, lahko ga tudi naribate
 • jabolko dodajte maščobi in ga malce popražite
 • dodajte cimet ali kardamom in sladkajte, če je to potrebno
 • zalijte s približno 1,5 dcl mleka ali mlečnega napitka in segrejte do vretja
 • tik pred vretjem dodajte cca. 4 žlice ovsenih kosmičev in dobro premešajte
 • ko se kosmiči le malo razpustijo, ugasnite ogenj
 • pekač obložite s peki papirjem in nanj pretresite ovseno maso
 • poravnajte debelino, da bo enotna in na koncu potresite svojo ovseno pogačo s tistimi dobrotami, ki so vam najbolj pri srcu.

DOBER TEK!

 

Pusti komentar

Prepiši varnostno kodo v spodnji okvirček