Menu
Tvoja košarica

Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Etnobotanika 100% čisti organski INDIGO

Etnobotanika 100% čisti organski INDIGO
Etnobotanika 100% čisti organski INDIGO
Etnobotanika 100% čisti organski INDIGO
Etnobotanika 100% čisti organski INDIGO
Etnobotanika 100% čisti organski INDIGO
Etnobotanika 100% čisti organski INDIGO
Etnobotanika 100% čisti organski INDIGO
  • Zaloga: 2 - 3 Dni
  • Proizvajalec: Etnobotanika
  • SKU: 3830061280021
14,90 €

100% PRAH RASTLINE INDIGO za naravno barvanje las.

 Indigo - Indigofera tinctoria je rastlina z modro barvno molekulo. Lase si lahko pobarvate in prikrijete sive lase, brez kemikalij, z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite na sivih laseh samo kano bo barva bakrena, če samo indigo bo barva modra, če pa zmešate kano in indigo bo barva rjava. Body art kakovost kane in indiga lahko uporabljate na že kemično obdelanih laseh brez bojazni, da bi jih še dodatno poškodovali. Ravno tako že pobarvane lase z body art kakovostjo naravnih barvil, brez strahu lahko kemično obdelujete.
 
Splošno o indigu:

INDIGO-INDIJSKI INDIGO-PRAVI INDIGO (Indigofera tinctoria)

Indigovec je grmovnica visoka od enega do dveh metrov. Lahko je enoletnica, dvoletnica ali trajnica odvisno od klime kjer raste. Ima svetlo zelene pahljačaste liste in roza ali vijoličaste cvete. Rastlina je stročnica, zato jo podobno kot pri nas grah, sadijo tudi za izboljšanje kvalitete kislih tal.

Poleg vsebnosti INDIGOTINA – naravnega barvila, rastlina vsebuje še druge zdravilne substance, zato jo ayurvedska medicina uvršča med zdravilne rastline.

Zgodovinski viri uporabe indigovca in njegovega barvila vodijo do Indije, to barvilo je bilo v času antičnih civilizacij zelo cenjeno in je imelo status luksuznega izdelka. Z njim so barvali bombaž, volno in svilo. Indija je bila najstarejši center pridobivanja tega barvila, ki se je kasneje razširilo na Kitajsko, Japonsko in Jugovshodno Azijo.

Leta 1878 je nemški kemik Adolf von Baeyer naredil sintetični indigo in se še danes množično uporablja za barvila v prehrani in tekstilni industriji (jeans).

Navodila za uporabo:

 

Kako si pobarvati lase na rjavo s kano in indigom?

 

Lase si lahko pobarvate z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite kano na sivih laseh, bo barva bakrena. Če uporabite le indigo, bo barva modra. Če zmešate kano in indigo, bo barva rjava. Če naredite mešanico z več kane kot indiga, bo barva rdeče rjava. Če naredite mešanico z več indiga kot kane, bo barva temno rjava.

Varno lahko nanesete kakovostno ”body art” kano in indigo preko barvanih beljenih in kemično obdelanih las. Tudi preko kakovostne ”body art” kane in indiga lahko varno nanesete sintetične barve in belila, saj kakovostni ”body art” izdelki ne vsebujejo kovinskih sestavin.

Indigo morate uporabiti takoj. Ne čakajte na sprostitev barvila kot moramo to storiti pri kani. Zmešajte indigo z vodo tik preden ga boste uporabili. Za indigo ne uporabljajte limoninega soka. Uporabite le vodo. Za srednje rjavo barvo zmešajte enaki količini kane in indiga. Za svetlejšo, toplo rjavo zmešajte dve tretjini kane in tretjino indiga. Za temno rjavo zmešajte tretjino kane in dve tretjini indiga.

OPOZORILO!
Zmes kane in indiga morate zelo dobro vmešati, da se indigo enakomerno porazdeli po že pripravljeni zmesi kane. Ker pri barvanju z indigom ne smemo uporabljati limone priporočam, da zaradi lažjega izločanja lavsona uporabite Amlo-Indijsko kosmuljo. Pri nanosu zmesi na lasišče bodite natančni, indigo hitreje obarva kožo in tekstil kot kana.

Vsebuje: 100g čistega prahu listov indiga - Indigofera tinctoria

Dobavitelj: Etnobotanika

Država prekla: Indija

Izdelke ima certifikat Ecocert!

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje