Menu
Tvoja košarica

Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Etnobotanika 100% čista organska SENNA

Etnobotanika 100% čista organska SENNA
Etnobotanika 100% čista organska SENNA
Etnobotanika 100% čista organska SENNA
Etnobotanika 100% čista organska SENNA
Etnobotanika 100% čista organska SENNA
Etnobotanika 100% čista organska SENNA
Etnobotanika 100% čista organska SENNA
  • Zaloga: 2 - 3 Dni
  • Proizvajalec: Etnobotanika
  • SKU: 3830061280038
14,90 €

100% PRAH RASTLINE SENNA za naravno barvanje las.

Čisti puder posušenih listov senne, BODY ART kakovosti, brez vsakršnih primesi, laboratorijsko pregledano, 100% NARAVNI PROIZVOD

Sena - cassia obovata je zdravilna rastlina, ki vsebuje zlato-rumen pigment. Senin puder je podeben kani in je odličen balzam, ki naredi svetleče in goste lase ter zdravo lasišče.

Če senin puder zmešamo samo z vodo in jo uporabimo v roku 1 ure, se barvilo ne bo sprostilo in obarvalo las ampak bo sena delovala kot odličen regenerator za lase, ki so uničeni od belil (peroksid). Prah sene vsebuje veliko antrakinonov in krizofanske kisline, ki delujejo proti glivicam in bakterijam ter mikrobnim boleznim. Krizofanska kislina pa je tudi barvilo, ki daje zlato barvo in če seni dodamo limono podobno kot kani bo na enak način tudi sena obarvala lase zlato rumeno.

Splošno o Seni:

Pod imenom Sena najdemo zelo široko paleto (okoli 260) cvetnic iz družine Fabaceae. Najbol poznana je Senna alexandrina, ki že stoletja zavzema vidno mesto v tradicionalni ayurvedski medicini.Vsebuje antrakinone kot aloe vera, rabarbara in noni sok ter glukozide. V sodobni medicini se uporablja kot odvajalo. Prvo izolacijo resveratrola (antioksidant) so znanstveniki izvedli pri preučevanju te rastline. Senna italica (cassia obovata) pa se uporablja za nego las. Velikokrat jo komercialno označujejo kot “naravna kana” ali “brezbarvna kana”. Vsebuje vrsto antrakinona (chrysophanic acid), ki je barvna molekula in daje zlato rumeno barvo. Enako barvno molekulo najdemo tudi v koreninah rabarbare.
 
Zakaj uporabljati seno za nego las?

Je najodličnejši negovalec las, ki daje lasem volumen, prožnost, svilnat otip in zlat lesk. Zelo je dobrodejna tudi za lasišče, še posebno, če se bojujemo s prhljajem ali glivičnim obolenjem lasišča.

Navodila za uporabo:

Kako jo uporabljati?

Zmešamo prah čiste Sene z zadostno količino tople vode, da dobimo gladko zmes gostote jogurta. Lase razdelite na posamezne dele in nanesite dobljeno zmes na lasišče. Po nanosu lasišče prekrijte s prozorno folijo za živila in seno pustite delovati 1 uro. Po 1 uri nanos izperite s tušem in lase umijte s šamponom. Vaši lasje bodo po tretmaju svileni, gosti in svetleči. Ta tretma naredite 1x mesečno.

Kako pobarvate sive in obledele blond lase?

Prah sene zmešajte s sokom limone in toplo vodo v zmes gostote jogurta in jo pustite stati najmanj 12 ur. Zmes nanesite na lase enako kot je opisano zgoraj za zdravljenje las in lasišča. Lase zaščitite s prozorno folijo za živila in nanos pustite delovati 3 ure. Po tem času lasišče izperite s tušem in umijte s šamponom. Po tretmaju boste imeli enako kakovost las kot pri tretmaju za zdravljenje, samo, da boste imeli še lepo zlato barvo las, kot ste jo imeli v mladosti.

Vsebuje: 100g čistega prahu listov senne

Dobavitelj: Etnobotanika

Država prekla: Indija

Izdelke ima certifikat Ecocert!

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje