Menu
Tvoja košarica

Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

CD Jecljanje - pri vseh oblikah čustvenih težav

CD Jecljanje - pri vseh oblikah čustvenih težav
  • Šifra: 169
  • Teža: 0.00kg
Pohitite, ta ponudba se konča čez:
Dan
Ura
Minuta
Sekunda
10,89 €
18,00 €
Brez DDV: 8,93 €

Zbirko za samopomoč je ustvaril klinični psiholog Andrej Kožar, ki je v svoji dolgoletni praksi uporabljal metodo samohipnoze, za pomoč ljudem v različnih stresnih in tudi težjih zdravstvenih situacijah.

Jecljanje je lahko posledica psihoorganske prizadetosti ali pa posledica stresa, traume ali specifičnih strahov, ki na govornem področju blokira posameznika.Jecljanje deluje kot krožna zanka: ker me je strah, bom jecljal; ker jecljam me je strah da ne bom govoril tekoče. Tako se ustvari negativni krog, kjer ni videti izhoda.

Če posameznik ugotovi, da lahko govori tekoče in se tega navadi, potem se bo le veselil svojega tekočega govora in težav ne bo. Samohipnoza pomaga odpraviti strah, ki spodbuja jecljanje in pomaga posamezniku k samozavesti in novi podobi tekočega govora.

Več o hipnozi in samohipnozi:

S hipnozo se seznanjamo pretežno iz filmov, cirkuških predstav in podobno. Prav zaradi prvih izkušenj na nepravi način, mnogi ljudje imajo napačno predstavo o tem fenomenu. Predstavljajo si hipnozo kot nekakšno magijo, misterij, zabavno predstavo, itd. Ni nenavadno, da nekateri enačijo hipnozo s transom, kjer se manipulira s poskusno osebo. Morda se prav zaradi takšnega spoznanja mnogi bojijo hipnoze, ker mislijo, da bo med seanso nekdo upravljal z njihovim vedenjem, kar seveda ne drži. Trans ali zanos je stanje ojačanih čutov in povečane sugestibilnosti. V tem mejnem področju med spanjem in stvarnostjo prihaja do zmanjšane aktivnosti možganov in se odpirajo vrata podzavesti.

Kaj je pravzaprav hipnoza? Hipnoza je stanje zavesti, namensko izzvana globoka sproščenost, v kateri se človek nahaja med spanjem in realnostjo. Med hipnozo se zavestni del osebnosti umika tako, da dopušča direktno komunikacijo s podzavestjo. Do neke mere in v določenih, zlasti začetnih stopnjah hipnoze, oseba se zaveda vsega kar se dogaja okrog nje in v zvezi z njo in je sposobna prekiniti seanso kadarkoli. Osebi je stanje globoke opuščenosti všeč, zato želi, da se seansa nadaljuje. Telo in um sta opuščena do te mere, da osebe ne čutijo potrebo da se uprejo, oziroma v globljih nivojih ta želja povsem ugasne ali pa je celo nemogoča. Leva polovica možganov, ki odgovorna za racionalno mišljenje, logiko in analizo je v hipnozi izključena, blokirana. Desna polovica možganov, ki je odgovorna za domišljijo, fantazijo, vizualizacijo, v hipnotičnem transu je aktivna.

S hipnozo pripeljemo osebo v stanje transa, v tako imenovanje stanje spremenjene zavesti. Ko možgani pričnejo delovati v stanju Alfa (tipične frekvence od 8 do Hz), v globoki sproščenosti, takrat se začenja stanje transa. Od tega trenutka dalje koncentracija se premika od zunaj proti notranjosti, zunanji dražljaji postanejo nepomembni, razen glasu hipnotizerja, ki je pozornost osebe preusmeril v lastna navodila. Podzavest »izključi« lastno kritičnost in brez rezerve sprejema navodila od hipnotizerja. Nekaj zelo podobnega doživljamo skoraj vsi in skoraj vsak dan: na primer ko se zbujamo in prevladuje Alfa stanje, ali pa ko se uležemo k spanju in se za kratko, na meji med budnostjo in spanjem, znajdemo v Alfa stanju, kjer se lahko prične hipnoza. Podobna stanja doživljamo, ko nam misli odtavajo, čeprav morda ravno takrat beremo knjigo ali časopisni članek.

Napišite mnenje Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje