Šifra izdelka: pelin
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 16.90 €
Brez DDV: 15.43 €

Rastlina sladki pelin. Vsebuje artimisinin.

Sladki pelin (Artemisia annua L) spada v veliko družino pelinov, sladek je le njegov vonj. Je enoletni grmiček, ki zraste do dva metra v višino. Sladki pelin je zelo razvejana rastlina, njegovi dišeči cvetovi pa so podobni navadnemu pelinu. Pobira se v suhem in lepem vremenu, posušimo ga v senci in na prepihu.

Priprava:

Priprava poparka (nekaj učinkovin se izgubi - manj priporočljivo): zavremo 250ml vode, nekoliko ohladimo, prelijemo čez eno do dve čajni žlički rastline sladki eplin in pustimo stati 10-12 minut.Pijemo 2x dnevno.

Hladni način priprave (bolj priporočljiv): rastlino sladki pelin namočimo v vodo za 12 ur, nato pokrito segrejemo do 60 stopinj in precedimo. Tak način priprave omogoča največji izkoristek artemisinina.

Vsebuje: 50g.

Zakonodaja nam ne dopušča, da bi vam podajali več informacij o koristnih učinkih živil, preparatov in dodatkov k prehrani. Priporočamo vam, da si več informacij poiščete na internetu, še bolje pa v številnih knjigah, ki so nastale na podlagi dolgoletnih izkušenj in dognanj naših prednikov.

Prideluje in polni: kmetija Klepec

Poreklo: Slovenija

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje:Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepišite varnostno kodo: