Kaj pravzaprav iskrenost pomeni? Je to morda, da smo ves čas pošteni, da ne lažemo, da ne prikrivamo informacij…?


V zadnjem času se vse pogosteje dotikamo pogovora, ki se navezuje naše prihodnosti in našega planeta, ki nam le to omogoča. Pa se obnašamo do njega, kot da je en sam, edini? Ali pa se včasih zdi, da se nekateri obnašajo, kot da je to le omara, ki jo bomo zamenjali z drugo, seveda na eni od razprodaj.


Želim vam rahlo potrkati na vašo vest. Zakaj? Ker se moramo vsi izmed nas zavedati, da smo prav vsi prebivalci tega planeta delno krivi da je stanje, kakršno je. Velikokrat slišim besede, da se nič ne da spremeniti. Res? Izgovorite si to naglas in počakajte par sekund, da ugotovite kako zveni vaš odmev?


Je morda vest potrkala na vaša vrata? Kdaj ste nazadnje šli peš v trgovino, ki ni za vašim vogalom? Kdaj ste se nazadnje odpeljali v službo z vlakom? Kdaj ste nazadnje pomislili kako zmanjšati količino smeti v vašem domu? … Ja, za vse to ne potrebujete kazati prsta na druge. Vse to lahko storite že danes! Korak za korakom. Saj veste, zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača.


In kaj ima to veze s poštenostjo? O, ja. Seveda ima. Ker moramo biti prvo pošteni sami do sebe, saj tako ustvarjamo pozitivne in zdrave navade, tako učimo svoje otroke načina razmišljanja in vedenja. Tako postajamo vzor ostalim. In tako, dragi moji, se spreminja svet!


V svojem domu, kot tudi v Apoteki Naturi, se ves čas trudim izboljševati delovne procese, zmanjševati količino odpadkov, ponuditi ljudem vse več kakovostnih izdelkov brez škodljivih posledic na okolje, ter dajati ljudem čim več spodbude, da vsak posameznik začne pri sebi, z majhnimi koraki.


Predstavljamo vam nekaj izdelkov, ki s svojo uporabo zmanjšujejo količino odpadkov, vplivajo na trajnost in seveda tudi na vaše zdravje:


-          -Menstrualna skodelica (medicinski silikon, ki ne povzroča bakterijskih in glivičnih vnetij, izjemno vpliva na zmanjšanje uporabe vložkov, ki so večinoma nerazgradljivi, hkrati pa z uporabo skodelice privarčujete)


-         -Skodelice za napitke Coffeecup (skodelice iz bambusa za večkratno uporabo, nadomestijo uporabo papirnatih ali plastičnih lončkov za napitke)-          -Program izdelkov linije Just Natural (proizvajalec je zamenjal plastično embalažo za razgradljivo embalažo rastlinske sestave)


-         -Frej-Sprej (zares inovativen produkt, ki prinaša revolucijo za vzpostavljanje ravnovesja v vašem domu, kot tudi v okolju. Efektivni mikroorganizmi vplivajo na plesni, pršice, viruse, bakterije in vonjave. Z uporabo Frej-Spreja ne povzročamo bremenitve okolja, temveč ga podpiramo). Poglejte si zanimiv filmček o vzpostavljanju ravnovesja v okolju s pomočjo efektivnih organizmov, ki so glavna sestavina Frej-Spreja: https://www.youtube.com/watch?v=OuggMe0Y-bI&fbclid=IwAR3O-nhes73BwHhHZ3kvHINgdJmobvlpYnSoUhguBmRg_q8YAM1ZIJ0S3d8


        -Rastlinski napitki (z uporabo rastlinskih napitkov, kot so kokosov napitek, pirin napitek, rižev napitek…, zmanjšujemo živinorejo, ki pomeni eno največjih bremen za okolje.)


Ste morda dobili idejo, kako še lahko pozitivno vplivate na naš planet?


Veliko poguma vam želim, vaša, Nina Kožar